Complete stilte in het bos

Het is een plek om tot rust te komen; complete stilte in het bos. Niet altijd dezelfde soort stilte; in het voorjaar ‘verstoord’ door klepperende ooievaars, schitterende serenades van merels of het tikken van de specht. ’s Avonds hoor je bosuilen en is het zo donker dat je sterren kunt zien. Reeën komen regelmatig langs. En op het weiland hoor je de koeien rustig grazen. Vanuit de kamer heb je uitzicht op het Leijenloopje en een waterpoel. Als je geluk hebt zie je hier de ijsvogel, een van de mooiste vogels die leven in Nederland met hun opvallende blauw oranje verenpak.

ijsvogel
ijsvogel
eekhoorn
eekhoorn
roodborstje
roodborstje
ooievaars
ooievaars
lente
lente
een ree
ree
landgoed De Braak
landgoed De Braak

Dorpse charme naast stadse allure

Door de ligging van het landgoed – grenzend aan Groningen, in de Kop van Drenthe – kun je genieten van al het moois dat beide provincies te bieden hebben. Het kleine winkelcentrum van Paterswolde, met een grote supermarkt, ligt op loopafstand van het boshuis. Verder heb je diverse restaurants, van Italiaans (0,5 km) tot Scandinavisch (1,5 km), in de buurt.

Groningen (Martinitoren 8 km) ligt op fietsafstand. Het is een levendige stad met meer fietsen dan auto’s en het heeft een groot en gevarieerd aanbod aan cafés, restaurants en winkels. Groningen heeft veel jaarlijkse evenementen en een rijke historie.

Kom je met de trein? Pak in Groningen een OV-fiets en neem de route langs het Paterswoldsemeer, een oase van rust. Het is hier elk jaargetij mooi vanwege de schitterende lichtinvallen en de gezellige restaurants langs het water.

fietsen langs het Paterswoldsemeer
Martinitoren in Groningen