Bed & Breakfast in Eelde-Paterswolde op Landgoed de Braak

landgoederen

Landgoed Vennebroek grenst aan Friese Veen en is 17 hectare groot. Het landgoed bestaat uit weilanden en majestueuze beuken- en eikenlanen. Aan de noordkant ligt Villa Weltevreden en in het zuiden staat Huis Vennebroek dat is gebouwd in 1848. In het oude koetshuis langs de laan vindt u het informatiecentrum van Natuurmonumenten.

Landgoed De Duinen ligt in een licht glooiend landschap. Het park is in de negentiende eeuw in landschapsstijl aangelegd. Kenmerken van die stijl zijn kronkelende laantjes, doorkijkjes en sierlijke vijvers. Het landhuis dateert van begin negentiende eeuw.

Lemferdinge is een Havezate uit 1447. Ooit was er een groot landhuis met een gracht, ophaalbrug, twee schathuizen, ruime tuin, bos en weiden. Tegenwoordig bestaat het landgoed alleen nog uit het westelijk gelegen schathuis en de tuinen. Landgoed Lemferdinge is een officiële trouwlocatie binnen de Gemeente Tynaarlo.

Door en langs deze landgoederen loopt een ANWB bewegwijzerde wandelroute van 18 km. Hier ervaar je de rijkdom van de Groninger elite in de 18e en 19e eeuw. Buitenhuizen, met rondom, een lap grond die volgens de laatste mode 'gemanicuurd' werden. Verder heeft Natuurmonumenten diverse wandelingen van 2 tot 6,5 km uitgezet over de landgoederen.

Landgoed De Braak
Hoofdweg 268
9765 CM Paterswolde
087-8768548
Mailadres Landgoed de Braak