Bed & Breakfast in Eelde-Paterswolde op Landgoed de Braak

omgeving

Paterswolde is vooral bekend om het Paterswoldse meer en de landgoederen. U kunt er heerlijk wandelen en van de natuur genieten. Behalve wandelen leent de omgeving zich uitstekend om te fietsen. De ANWB bewegwijzerde Meren en Madenroute (44 km), Paterswoldsemeerroute (41 km) en de Boom- en Beekdalroute (48/30 km) lopen alle vlak langs landgoed De Braak.

Op geringe afstand van De Braak ligt het Paterswoldse meer: dit is een fraaie plek om te recreëren, te zeilen, kanoën en te windsurfen. Bij jachthaven de Zuidwesthoek kunt u diverse boten huren, zoals open zeilboten, motorbootjes, sloepen en kano's. En in een goede winter wordt er veel geschaatst op het Paterswoldsemeer. Bij café Friese Veen kunt u een roeiboot of kano huren voor een romantisch tochtje over het Friese Veen.

Paterswolde heeft een eigen openluchtzwembad gelegen naast landgoed Lemferdinge (geopend van mei tot en met augustus).

Golfen kunt u in Eelde bij de Golferij, een golfoefenterrein met 17 afslagplekken, twee puttinggreens en één oefen par3-hole. Grote golfbanen vindt u in Glimmen en Roden. In Glimmen kunt u golfen bij de Noord-Nederlandse Golf en Country Club, een 18-holes baan op landgoed de Poll. In Roden kunt u bij Golfclub Holthuizen golfen op een 9-holes baan. Maar u kunt ook een uurtje tennissen bij onze achterburen in tennishal De Marsch.

Rustig een dagje bijkomen van alle hectiek kan uitstekend bij Beauty Sauna Peize, zeven kilometer vanaf B&B De Braak.

Landgoed De Braak
Hoofdweg 268
9765 CM Paterswolde
087-8768548
Mailadres Landgoed de Braak