Bed & Breakfast in Eelde-Paterswolde op Landgoed de Braak

natuurgebieden

In de directe omgeving van landgoed De Braak liggen vele andere natuurgebieden van Natuurmonumenten. Zeer afwisselende gebieden, van polderlandschap tot parkbos.

Peizermaden is een prachtig laagveen gebied met bosjes, houtwallen, ruige graslanden en sloten. Het gebied is volop in ontwikkeling.

Kluivingbos bestaat uit eikenbos, weiland en hooiland aan weerszijden van het beekje de Leijenloop. Vroeger ontsprong dit oud beekje in het dorp Paterswolde nu begint het in De Braak en loopt ook langs het B&B. Het water wordt uiteindelijk afgevoerd in het Paterswoldse meer.

Friese Veen is een prachtig natuurgebied met moerasbos, rietlanden en open water. U kunt hier wandelen, roeien en na wat vorst ook heerlijk schaatsen. Friese Veen heeft een vogelkijkhut en vanaf daar heb je goed zicht op de aalschoverkolonie en met wat geluk ziet u in de herfst zelfs de grootste Nederlandse viseter, de visarend. In de plas zijn houten vlotjes geplaatst waar visdiefjes broeden.

Polder Lappenvoort is een belangrijke ecologische verbinding tussen Peizermaden, het Friese Veen en de Drentse Aa. Polder Lappenvoort en Polder Oosterland zijn aangewezen als waterbergingsgebied.

 

Landgoed De Braak
Hoofdweg 268
9765 CM Paterswolde
087-8768548
Mailadres Landgoed de Braak